Az 1999/50 XI.3. EÜM. rendelet a szemészeti szűrővizsgálatról és az 50/1999. (XI. 3.) EüM rendelete (a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményei) kötelezővé teszi az időszakos látásellenőrzést azon munkavállalók részére, akik naponta legalább 4 órát töltenek monitor előtt, valamint a munkáltatónak kötelező számukra az éleslátást biztosító szemüveg térítése.

Vállalati szemészeti szűrések

Egyre többször merül fel tehát az igény a vállalkozások részéről, hogy a hatályos munka-egészségügyi törvényt és rendeleteket figyelembe véve, végezzük el a látás ellenőrző szűrővizsgálatot a dolgozóknál.

A Zalka Optika költséghatékony és időtakarékos megoldást nyújt minden cégnek ennek megoldásában. Beszállítói kapcsolatainkon keresztül pedig garantáltan a legjobb ajánlatot tudjuk nyújtani Önöknek.

Optikus üzletünk rendelkezik mindazon szemvizsgáló eszközökkel, melyekre szükség lehet egy mobil szemvizsgálat alkalmával: refrakto – keratométer, rés lámpa, dioptria mérő, próba lencse sor, nagy szemüveg keret készlet.

Mobil szemvizsgálatra is lehetőség van: Már 10 főt foglalkoztató kisvállalkozásokhoz is kiszállunk (szemorvos, optometrista).

A szemvizsgálat két részből áll (computeres és szubjektív vizsgálat). A lézeres számítógépes szemvizsgálat objektív eredményét összevetjük a szubjektív fénytöréses vizsgálat (visus táblás, olvasópróba ) eredményével és csak ezek után alakítjuk ki a kényelmes kétszemes látást biztosító korrekciót a szemüveggel vagy kontaktlencsével.
A vizsgálat ideje kb. 30 perc/fő.
A látásvizsgálat mellett, a tanácsadás is része a mobil szemvizsgálatnak.
Garanciarendszerünk 2 éves garanciát biztosít a Zalka Optika által elkészített szemüvegekre.

További információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Zalka Attila
látszerész mester
cégvezető

Zalka Optika – a szakértő látszerész

Referenciáink (többek közt):
– Kodolányi János Főiskola
– Laurel Számítástechnikai Kft.
– Hungrana Kft.
– Four Trend Kft.

Cégek számára 2017-től egy új szolgáltatást is indítunk, munkavállalóik számára az Uwex és Honeywell munkavédelmi termékeket forgalmazó cégek korrekciós (dioptriás) védőszemüvegeit is forgalmazzuk, melyekkel kapcsolatban az igényfelméréstől a megrendelésen át a termék személyre szabásáig tudunk segíteni. Bővebben: Korrekciós védőszemüvegek oldalunkon.