+(36) 70 455-6631 optika@zalkaoptika.hu

A most kialakult helyzetben megduplázódott a számítógép, laptop, okostelefon használata mindenhol. Sokan #homeoffice-ban dolgoznak, általános iskolások, középiskolások online oktatáson vesznek részt.

MIÉRT HASZNÁLJUNK MONITOROS VÉDŐSZEMÜVEGET?

Az okostelefonok, táblagépek, számítógépek, tévékészülékek és GPS eszközök kék fényt bocsátanak ki. Bár a kék fény természetes jelenségnek számít – a napfény is tartalmaz kék fényt –, túlzott mennyiségben a szem megerőltetéséhez, szemfáradtsághoz, dekoncentráltsághoz vagy akár álmatlansághoz is vezethet. A kékfény-szűrős szemüveg hatékony védelmet nyújt a kék fénnyel szemben: segít megvédeni szemünk egészségét, és nyugodt, kontrasztosabb látást biztosít.

Optimális megoldás nyújtunk a vásárlók azon csoportja számára, akik napjaik nagy részét digitális képernyők előtt töltik, ideértve a diákokat, az irodai dolgozókat és a gyermekeket.

VISZLÁT FÁRADT ÉS FÁJÓ SZEMEK!

Jelenleg most is a kék fényt nézi, amely nemcsak túlzottan fárasztja a szemét, de megnehezítheti az esti elalvást is. Ahelyett, hogy búcsút mondana a digitális eszközöknek, vásároljon most kékfény-szűrős szemüveget, amely kiszűri a káros kék fényt, csökkentve ezzel a szem terhelését.

Kinek érdemes kék fényt szűrő szemüveget beszerezni?

Napjainkban szinte mindenkinek előnyös lenne – nemre, életkorra való tekintet nélkül -, ha kékfény-szűrős szemüveget viselne. Különösen azoknak javasoljuk, akik hosszú órákat töltenek számítógép előtt vagy telefont használva. Tehát, ha irodai dolgozó, tanuló, gamer, akkor valószínűleg jelentős időtartammal használ ilyen típusú készüléket és minden bizonnyal előnyére válhat a segítség, melyet a kékfényt szűrő, látást segítő eszköz nyújthat. A szemüveg használatával korlátozhatja a szembe jutó kék fény mennyiségét, és kellemesebbé teheti a digitális eszközök előtt töltött időt.

Védje saját és gyermeke(i) szemeit a digitális eszközök káros kék fényétől!

Kék fény káros hatásai:

A probléma a digitális eszközök állandó használata – életünk részévé vált – miatt bennünket érő kék fény mennyiségéből adódik. A túl sok ultraibolya és kék-ibolya sávú fény túlzott mennyiségben kárt tehet a szemünkben, egészségtelen. Amellett, hogy a kötőhártya és a szaruhártya gyulladását okozza, kárt tehet a szemlencsében is (pl. szürkehályog) és főleg a retinában (makula degeneráció).

A kék fény bizonyítottan károsítja a szemfelszín védelmében fontos szerepet játszó, a kötőhártyában elhelyezkedő nyáktermelő kehelysejteket. Ha sokat nézzük a monitort, nemcsak azért lesz száraz a szemünk, mert ritkábban pislogunk, ritkábban frissül a könnyfilmünk, hanem azért is, mert csökken a könnyünknek az úgynevezett nyáktartalma a kötőhártya kehelysejtjeinek pusztulása miatt.

A szemünk önmagában nem tudja megfelelően kiszűrni, illetve blokkolni a kék fényt, a fénysugarak a szaruhártyán áthatolva eljutnak a retináig. Ez károsítja a retina fényérzékeny sejtjeit. Ez a betegség eredendően időskori probléma (volt), de a kék fény növeli a kór kialakulásának esélyét, és éppen a túl sok kék fény „fogyasztása” miatt a következő évtizedekben már a fiatalabb korosztályokban is tömegesen megjelenhet.

(Ezért annyira fontos, hogy erős napsütésben 100%-os UV-védelmet biztosító napszemüveget viseljünk, kimondottan olyan helyzetekben, ahol sok a tükröződés, például vízpart környékén vagy havas hegyekben.)

Kékfény-szűrős szemüveg (dioptria nélküli) kínálatunkat megtekintheti üzletünkben, vagy webáruházunkban: Kékfény-szűrős szemüveg a szemuvegkeret.com-on.

Kis ízelítő:

források:

https://u-szeged.hu/sztemagazin/2020/kekfeny-terheles-uj
https://www.hoyavision.com/hu/termekkinalatunk/a-latszeresz-szakma-kepviseloi-szamara/tukrozodescsokkento-retegek/bluecontrol/
https://www.zeiss.hu/vision-care/jobb-latas/a-latas-reszletesen/kek-feny-a-jo-es-a-rossz.html