A digitális világ kontaktlencse-viselői számára

Korunkban szinte a nap nagy részét számítógépek, tabletek vagy okostelefonok előtt töltjük. Legtöbbször karnyújtásnyi távolságra nézünk, vagy épp fókuszt váltunk, ami megterheli a szemünk sugárizmait. Egyre több képernyő előtt dolgozó panaszkodik látászavarról.

A tünetek: szemfáradtság, szemszárazság, vörös szem, viszketés, kötőhártya-gyulladás, kettős látás, és bizonyos esetekben még súlyos fejfájás is.

Ha sokszor és hosszan használ digitális eszközöket,valamint  kontaktlencsét is visel, akkor kétszer nagyobb a veszélye Önnél a digitális eszközök okozta szemfáradtság kialakulásának. Mindezek megelőzésére a CooperVision kifejlesztette a forradalmian új Options™ Agility kontaktlencsét a digitális életstílust élők számára.

Ez az egyetlen olyan lencse, ami a legújabb Digital Zone Optics™ rendszerrel bír, ami megelőzi azt a típusú szemfáradtságot, amit kifejezetten a képernyővel rendelkező digitális eszközök  hosszan tartó használata okoz. Tízből kilencen kényelmesebbnek találták, és tisztább látást tapasztaltak az elektronikus eszközök használata közben, amíg az Options™ Agility kontaktlencsét viselték. *

A monitor hosszabb időn át tartó nézése közben a kontaktlencsék hajlamosak kiszáradni és égő érzést okozni. Ezekre a kihívásokra az Options™ Agility kontaktlencse ultra-modern Aquaform® technológiával válaszol. Megköti a vizet és kitűnő oxigén-áteresztést biztosít, ezáltal sokkal rugalmasabb lencsét eredményez. További fejlesztés a kényelmes látás, mely akkor is tartós marad, ha csak ritkán pislogunk, mert a lencse gyártása közben használt technológia következtében a szemek egész napon át nedvesek maradnak.

Mindkét innováció, az egyedülálló optikai zóna és alapanyag kombinációja csökkenti a digitális eszközök okozta szemfáradtságot és kényelmes látásélményt biztosít a képernyővel rendelkező eszközök használata során.

Próbálja ki az Options™ Agility kontaktlencsét, és meglátja, hogy valóban Ön is beletartozik-e abba a tíz emberből nyolcba, akik azt tapasztalják, hogy jelentősen csökkenek a digitális eszközök okozta szemfáradtság tünetei a kontaktlencse viselet közben. *

Előnyök:

 • Úttörő felfedezés a kontaktlencsék világában.
 • Digital Zone Optics™ megszünteti a digitális eszközök okozta szemfáradtságot és kényelmessé teszi a képernyők közötti fókuszváltást.
 • Az Aquaform® technológia a kontaktlencsék hosszan tartó nedvesedését biztosítja és megelőzi a szemszárazságot.
 • A képernyő előtt eltöltött órák számától függetlenül az innovatív megoldások egész napon át tartó komfortos viseletet biztosítanak.
 • A havi cseréjű lencsék használata kényelmes és gazdaságos.

*Dane CooperVision 2015 – Tanulmány a napi minimum négy órán és minimum heti 5 napon át digitális eszközöket használó páciensekről, akik digitális eszközök okozta szemfáradtságot tapasztaltak egy héten legalább egyszer. Az Options™ Agility -t viselők esetében a kényelem egy hét után javult.

Digital Zone Optics™ technológia

A digitális eszközök okozta szemfáradtság a digitális eszközök két vagy több órát meghaladó használata esetén jelentkező diszkomfortérzés

Az alábbi tünetekkel jár:

 • szemfáradtság,
 • szemszárazság,
 • vörös szem.

Életünket folyamatosan a képernyő és a képernyőn kívüli világ között éljük . A közel tartott digitális eszközökre történő tartós fókuszálás megerőltető a szem akkomodációs rendszere számára, ezért elérkezett az idő egy olyan lencse megjelenésére, mely megkönnyíti a fókuszváltást, és csökkenti a digitális eszközök által kiváltott szemfáradtság-érzést.

Kizárólag az Options™ Agility kontaktlencse rendelkezik Digital Zone Optics™ lencsedesign-nal, mely azt jelenti, hogy többszörös elülső felszíni aszférikus görbék futnak a lencse teljes optikai zónájában, ezáltal több pozitív erőt koncentrálnak a lencse középpontjába. Kialakítása elősegíti az akkomodációs terhelés mérséklését, ezáltal a digitális és más eszközöket használók számára kevesebb erőfeszítéssel jár és komfortosabb a képernyő és a környezet közötti fókuszváltás, valamint bizonyítottan csökkenti a digitális eszközök okozta szemfáradtság tüneteit

Várjon el többet a kontaktlencséjétől

Függetlenül attól, hogy visel-e már kontaktlencsét vagy most szeretné először kipróbálni, az Options™ Premier termékcsalád, az Options™ Agility és az Options® Supreme 1 Day kontaktlencséi minden elvárást kielégítenek.

Kényelem

A CooperVision® tudja, milyen fontos a kényelem. Ezért az Options™ Agility termékcsalád, az Aquaform® Comfort Science™ technológiát használja, melynek jellemzői:

 • természetesen hidrofil alapanyag, amely a viselés során megőrzi nedvesítő hatását, és minimalizálja a kiszáradást
 • nedvesítő szerek használata nélkül is nedves lencsék
 • alacsony Young-modulusú, rugalmas lencsék, amelyek lágyak és kényelmesek

Az Aquaform®  Comfort Science™ technológiával készült lencséket kitűnő viselési kényelem, nedvesíthetőség és légáteresztés jellemzi.

forrás: options.hu