+(36) 70 455-6631 optika@zalkaoptika.hu

Bemutatjuk a Hoyalux iD MyStyle V+ progresszív szemüveglencsét, mely a Hoya prémium kategóriájú multifokális szemüveglencse családjának legújabb tagja, és amit 2013. október 1-től lehet megvásárolni.

A Hoyalux iD MyStyle V+ lencsék elkészítéséhez a Hoya legújabb, legmodernebb, forradalmi lencsetervezési és gyártástechnológiai eljárásait használták fel, ezáltal a személyre szabott szemüveglencse fogalma még magasabb szintre emelkedett.

A Hoyalux iD MyStyle V+ egy tökéletesen személyre szabott progresszív szemüveglencse, mely hosszú évekig kényelmes viseletet, kristálytiszta, éles látást, stabil látómezőt biztosít viselőjének az élet minden fontos pillanatában.

Hoyalux iD MyStyle V+ logo

Bármilyen tevékenységeket végezzen is Ön mindennapjai során, a Hoyalux iD MyStyle V+ kristálytiszta, stabil látómezőt biztosít majd Önnek, bárhol, bármikor!

Mire vágynak a szemüvegviselők?

Egy, a Hoya vállalat által 1415 progresszív lencse viselő bevonásával 7 európai országban végzett kutatás eredménye szerint 5 alapvető tényező járul hozzá a legjobban a szemüvegviselők elégedettségéhez:

  • egyszerű képváltás a távoli és közeli képek között
  • az olvasórész könnyű megtalálhatósága
  • kényelmes látás olvasás közben
  • tiszta torzításmentes látómező
  • könnyű megszokás

Ugyanez a felmérés kimutatta, hogy a szemüvegviselők 30%-a aggódik amiatt, hogy nem fogja tudni megszokni új progresszív lencséjét.

A Hoyalux iD MyStyle V+ a fenti eredmények teljes körű figyelembe vételével került kifejlesztésre, így a létező legjobb teljesítményt biztosítja a szemüvegviselők által megjelölt 5 legfontosabb tényező esetében.

Hoyalux iD MyStyle V+

Miben más a Hoyalux iD MyStyle V+, mint a többi multifokális lencse?

Felmérések szerint az európai presbyóp szemüvegviselők 73%-a igényel különböző korrekciót a jobb és bal szemére. Akár a legkisebb eltérés esetén is a fénysugár más szögben érkezik a jobb és bal lencsére. Ez pedig vizuális egyensúlyhiányt okozhat, ami a szem megerőltetését, valamint szemfáradtságot, szemégést és fejfájást is előidézhet. Ezek a tünetek gyakran nehezen felismerhetőek észrevehetők és sokszor nem is derül ki, hogy a szemüveg okozza őket.

A Hoyalux iD MyStyle V+ a világ első progresszív lencséje, ami a jobb és bal szem korrekcióját egyedi alkotóelemként kezeli a lencsetervezés során. Ezt az eljárást Binokulárs Harmonizációs Technológiának nevezik és ez biztosítja a megfelelő korrekciót a lencse felületének mindegy egyes pontján, teljesen a jobb és bal szem igényeire szabva azt.

Az eredmény pedig könnyed, megerőltetés nélküli fókuszálás, állandó stabilitásérzés és tökéletes mélységérzékelés.

Egy olyan csúcskategóriás termék létrehozásakor, mint a Hoyalux iD MyStyle V+, a kalkuláció, ellenőrzés és a gyártás pontossága meghatározó. A Hoya tervezési szemléletmódjának (a Hoya InnoVision filozófia) egyik eleme, az úgy nevezett Binokuláris Szem Modell, ami a tervezés során, valós körülmények között végzett szimulációk alkalmazásával garantálja a maximális vizuális teljesítmény elérését. Ennek köszönhetően a szemüvegviselők tökéletes stabilitásérzést és jobb mélységészlelést tapasztalhatnak meg bármilyen látási körülmények között.

Hoyalux iD MyStyle V+ szemüveglencse

A Hoyalux iD MyStyle V+ szemüveglencséket ultrakönnyű, ugyanakkor rendkívül tartós alapanyagból készítik. Emellett pedig a Hoya prémium kategóriájú tükröződéscsökkentő felületkezelésével van ellátva, mely megóvja szemüveget a karcolásoktól, víz- és szennyeződéstaszító hatásának köszönhetően könnyű tisztíthatóságot is biztosít.

Személyre szabott szemüveglencse még magasabb szinten

A lencsetervezés során elengedhetetlen, hogy az optikus megfelelő mennyiségű információval rendelkezzen a szemüvegviselőről. Egy személyre szabott multifokális lencse esetében azonban nem csak a mérési adataira és az igényelt korrekció megadására van szükség, hanem információkkal kell rendelkezni a viselő egyéni sajátosságait illetően is. Az emberek ugyanis nem egyformák – különböző tevékenységeket végeznek, különböző életstílussal, igényekkel, szemüveg viselési szokásokkal rendelkeznek és korábbi szemüveg viselési tapasztalatuk is eltérő lehet.

A konzultáció és a szemvizsgálat során az optikus a Hoya iDentifier alkalmazás segítségével minden tényezőt rögzíthet, amely befolyásolhatja a megfelelő távoli, közeli és közép-távoli zóna kialakítását és lépésről lépésre rögzíti azt.
Az Ön mérési adatain és az Ön által választott keret típusán túl azonban személyes életstílusát, valamint szemüveg viselési szokásait és tapasztalatát is fel fogja mérni. Ilyen tényezők például, hogy a nap mekkora százalékát és mely részét tölti kültéren, illetve beltéren, mennyi időt tölt digitális média használatával, milyenek az olvasási, vezetési, sportolási szokásai és milyen a munkakörnyezete.
Nem kell azonban aggódni a konzultáció idejének meghosszabbodása miatt, hiszen az adatbeviteli folyamat a páciensek és az optikusok igénye szerint lerövidíthető.

A rögzített adatok alapján az új Hoya iDentifier algoritmus kikalkulálja az optimális tervezést mind a távoli, mind a közeli és közép-távoli zónák esetében is, majd a legideálisabb elosztást alakítja ki ezekből minden szemüvegviselő számára. Ez az egyedülálló eljárás, ami gyakorlatilag korlátlan tervezési variációt kínál, 100%-ban személyre szabott profilt hoz létre, akár a legbonyolultabb vizuális követelmények fennállása esetén is.

Ezen felül pedig a Hoyalux iD MyStyle V+ a Hoya minden alapanyagával – színezés nélküli, színezett és fényresötétedő változatban is – elérhető, hogy semmiben se kelljen kompromisszumot kötnie.

A személyre szabott megoldásokért keressen bennünket bizalommal!

Zalka Optika – A szakértő látszerész