Szemüveget vásárolni igazi kihívás. Olyan keretet szeretnénk, ami illik hozzánk és olyan lencsét, mely tökéletes látást biztosít. E kettő együttes megvalósítása pedig nem egyszerű feladat. A Hoya VisuReal készülékének segítségével azonban mindez lehetővé válhat bármely optikában.
A szemüveg viselőjének még pihentetőbb, még biztonságosabb és még tökéletesebb látást nyújtunk a szem és a lencse közötti harmonikus kapcsolat megteremtésével. Ez az igazi szem-wellness.

Hoya VisuReal logo

A VisuReal a pontatlan lencsék végét és a szem-wellness kezdetét jelenti.
A VisuReal rendszer egy számítógép, egy video program és egy speciális kamera kombinációjából áll, melynek segítségével az optikus fényképeket és videókat készít Önről a különböző keretekben.

A program segítségével szimulálni tudja ezekben az egyes szemüveglencse-típusokat és szemléltetni tudja a színezett lencséket, a tükröződésmentesítő rétegek előnyeit és a különböző szemüveglencsék összehasonlítását. A szóba jövő opciók a könnyebb összehasonlítás érdekében egymás mellet is visszanézhetők. Ezáltal könnyű kiválasztani a legmegfelelőbb optikai keretet és lencsét még akkor is, ha a demolencsével egyébként nem látná önmagát és a keretet a tükörben.

visureal_zalka1

A legnagyobb viselési kényelem elérése érdekében szükség van a pupilla középponti helyzetének a lencsén való meghatározására, melyet a legtöbb optikában manuálisan végeznek. A VisuReal video-centírozó rendszerrel rendelkező optikában azonban mindez egy rendkívül precíz számítógépes módszerrel történhet, miközben Ön természetes testtartást vehet fel, ami szintén nagyon fontos a pontos eredmény szempontjából.

A vizsgálat során a VisuReal kijelez minden mérési eredményt, az eredményeket pedig egy jegyzőkönyvben rögzíti, hogy amennyiben szükséges, a későbbiekben is felhasználhatóak legyenek. A kiegyensúlyozott látás miatt kevésbé fáradt szem. Egy hosszú fárasztó nap végén, vagy gyenge fényviszonyok között látása nem csak hogy kényelmesebbé válik, hanem biztonságosabb is lesz.

visureal_zalka12

A VisuReal rendszer segítségével készült szemüveg kiváló látásminőséget, hosszú évekig tartó kényelmes viseletet és spontán megszokást biztosít, mely utóbbi a progresszív szemüveglencsék esetében kiemelkedő jelentőséggel bír.

A Hoya fejlesztéseinek eredménye, ez a csúcstechnológiájú lencsecentráló készülék, mely tized milliméter pontossággal méri le a szemüveg elkészítéséhez szükséges adatokat.
A szemüveglencse állandó, az emberi szem viszont élő és dinamikusan változó. Korábban mindig a szemnek kellett igazodnia a lencséhez, de többé már nem!
Most ennek a technológiának köszönhetően lencséink alkalmazkodnak az élő szem minden egyes jellemzőjéhez. Ön olyan szemüveglencsét viselhet, melyek viselése szinte észrevétlenné válik, hiszen teljes mértékben személyre szabottan készül. Ezáltal gyors megszokást és maximális elégedettséget biztosít.

visureal_zalka13

Száraz, fáradt szem? (Vizuális stressz)

A szem minden egyes jellemzőjét figyelembe kell venni a lencseadatok meghatározásakor, hogy Ön a lehető legtökéletesebb szemüveget viselhesse. A legkisebb eltérés is vizuális stesszt okoz, hiszen a szemnek és az agynak többet kell dolgoznia, hogy kiegyenlítse a hibát. Ilyenkor a szemüveget viselők fáradt, égő szemekre panaszkodnak.

Semmit sem ér egy olyan szemüveg, és annak használhatóságát lerontja ha a lencsék pontatlanul vannak becsiszolva. A magyarországi statisztikák szerint a szemüveg viselését megnehezítő tényezők kb 30-40%-át optikai tévedések, pontatlansági hibák teszik ki.
Ez azonban már a múlté, mert a VisuReal segítségével bármikor szemre és személyre szabva készülhetnek el a lencsék. Az eredmény: harmónia a lencse, a szemüvegkeret és a szem között (pihentető látás).

Zalka Optika – a szakértő látszerész