A székesfehérvári Zalka Optika által forgalmazott* ajándéktárgyak egyediek, tartósak – és a vásárlók elégedettségét szolgálva – kiváló minőségűek.

szublimálható, egyedi ajándéktárgyak

Az ajándéktárgyak kezelendő felülete azonos bevonattal van ellátva, mely minden alapanyagon ugyanazt a képminőséget biztosítja. A textil termékek és egyéb ajándéktárgyak is kiváló minőségűek.
A kínálatunkban található termékek folyamatosan bővülnek.

Szublimálható termékek

De mit is jelent az a speciális termék és maga a szublimáció?
A szublimáció a sublimatio, sublimis, a magasba szállni, fölemelni szóból származik. Laboratóriumi művelet, amelyet ma is használnak. Illanó testek tisztítása hevítéssel. Az illanó testek hevítve gőzzé alakulnak, s az edény hűvösebb falára telepednek. Az eljárás során ez a következőképpen néz ki: a festék, a hő hatására gőzzé alakul, a termék felületének pórusai, pedig magába zárják a festéket a lehűlés után. Kiváltképp álló termékeknél (bögre, korsó, persely, stb.) előfordulhat a felgőzölgés, ezért fontos, hogy a felület kapjon egy hirtelen hűtést (pl. ventilátor elé tartani), hogy a pólusok összehúzódjanak, és a festék is visszahűljön.

A szublimálható termék tulajdonságai a következők:
– termék anyaga és színe fehér
– a bevonat képes magába fogadni a speciális festéket (Nem felületi tapadás! Az anyag mélységében, pórusaiban ‘tárolja’ a festéket.)
– állja a 200°C-os hőmérsékletet.

További tanácsadásért forduljon üzletünkhöz! Tel: 22/506-457 vagy optika@zalkaoptika.hu

* A szublimálható ajándéktárgyak forgalmazását 2014. decemberében megszüntettük.