SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ


1953 június 25.-én születtem Nagykanizsán. A gimnáziumot a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban kezdtem és a székesfehérvári József Attila Gimnáziumban fejeztem be 1971–ben.
A Pécsi Orvostudományi Egyetemen szereztem diplomát 1977.-ben, ezután a székesfehérvári Szent György Kórház Szemészeti osztályán kezdtem el dolgozni. Itt szakvizsgáztam szemészetből. 1996-ban jöttem el az osztályról, ez idő alatt 18 előadást és poszter bemutatást tartottam Szemészeti kongresszusokon, Megyei Egészségügyi Napokon és Kórházi
rendezvényeken, részben önállóan, részben a kollégákkal közösen.
Két évben is részt vettem a Kórház szervezésében tartott munka melletti nővér képzésben.
1984 óta van magánrendelésem, 1996-ban ide távoztam a Kórházból. Részben főállású magánorvosként, részben az OPTIREX nevű, országos hálózattal rendelkező optikai cégnél tevékenykedtem ebben azidőben. Emellett az Ikarus üzemorvosi rendelőjében láttam el üzemi szemészeti feladatokat.
2003-2004-ben a Kulcsi Kistérségi Egészségügyi Centrumban szemészeti szakrendelést tartottam.
1999 és 2004 között félállásban tanítottam a Bugát Pál Egészségügyi és Környezetvédelmi Szakiskolában. Kisklinikumot, anatómiát, élettant és laborismereteket oktattam az OKJ.-s képzés keretében. Részt vettem egyik kollégámmal az NSZI által 2003.-ban meghirdetett pályázaton, melynek célja az óra közi munka multimédiás támogatása, ill. ehhez szükséges
anyagok kidolgozása volt. A 10 órás anyagban három óra volt szemészeti jellegű. Az elkészült anyaggal egy projektort és két laptopot nyertünk az iskolának.
2004 augusztusában visszatértem dolgozni a székesfehérvári Szent György Kórház Szemészetéhez tartozó rendelőintézetbe, ahol 9 évet töltöttem. 2006-ban a Szent György Napi pályázaton kolléganőmmel első helyezést értünk el.
2012-ben neveztek ki főorvosnak. Ekkor már részidőben a Móri Kórház – RI Szemészetén dolgoztam.
2013 év második felétől főállásban dolgozom itt. Jelenleg is itt dolgozom heti három nap a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Móri telephelyén.
2016-tól nyugdíjasként dolgozok ugyanitt.
2018 szeptember 1-től a Szfvári Zalka Optikában dolgozom páros héten keddi napokon.

Dr Csizmazia Endre szemész főorvos