+(36) 70 455-6631 optika@zalkaoptika.hu

A báj és a ragyogó kinézet nem kor kérdése

Goldie Hawn

Goldie Hawn

A 80-as és 90-es években az idős emberek új típusa alakult ki: az “idősek” még soha nem voltak olyan fiatalok, mint “manapság”.
Sokan magyarázzák ezt életstílusukkal, tevékenységükkel és nem utolsósorban megjelenésükkel, most a 60-as éveikben új öntudatuk alakult ki, egészen magas életkoruk eléréséig.

Jobban látni, jobban kinézni – Így megnyerő az Önök személyisége

Sean Connery

Sean Connery

A látás, kinézés és megnézés értelemszerűen alkalmazott szavak. Mivel a 60 év fölötti lakosság nagy része látási segítségre van utalva, ezért a szemüvegnek különösen nagy a jelentősége. A helyes, gondosan kiválasztott szemüveg hangsúlyozza a az Ön személyiségét és Önt – akár férfi, akár nő – vonzóbbnak mutathatja. Különösen akkor, ha megengedjük magunknak azt a kis “luxust”, hogy hangulatunk, alkalom vagy ruhatárunk szerint cseréljük a szemüveget. A változtatás fiatalon tart, de a változtatás nem a fiatalság privilégiuma.

Nemcsak a keret, hanem a szemüveglencse is befolyásolhatja megjelenését
A high-tech lencsék kényelmesek és az Önök kívánságai szerint tetszőlegesen kombinálhatóak.

Divat és esztétikai szempontból ma már a legkülönfélébb szemüvegkeretek eddig még soha nem látott választékát nyújtják a szemüvegkeret gyártók az Önök számára – amely mindenféle arctípus számára ideális. A szemüveg azonban mégiscsak a jobb látás céljára szolgál. A modern High-Tech üvegtechnológia Önöknek is optimális látási kényelmet garantáló szemüveglencse alternatívákat nyújt, emellett rendkívül vékony, könnyű és elegáns, s az Önök szemét is jobban érvényre juttatja. Így ma már senkinek sem kell vastag, nehéz, előnytelen szemüveget viselnie.
Ha pedig műanyag alapanyagú lencsék közül választunk, a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

multifokális szemüveglencse

Multifokális szemüveglencse

Régi megszokott szemüvegüknél esetleg egyszerre csak észreveszik, hogy az már nem megfelelő – pl. a kirakatban levő árak vagy esetleg egy templom óráján a pontos idő megnézésekor. Mivel jelenleg a világos felismerés céljára minden távolságban eltérő korrekciós érték szükséges, ezért Önöknek állandóan szemüveget kell/kéne cserélniük. Azonban ma már elegendő erre a célra egy, hagyományos bifokális vagy trifokális lencséjű szemüveg. De még kedveltebbek és komfortosabbak a modern multifokális vagy más néven progresszív szemüveglencsék, melyek közelre, közepes (munka, számítógép monitor) és végtelen távolságra egyaránt alkalmasak.

A vékonyított szemüveglencséknek hála szintén nagy előnyhöz juthatnak. A magas törési mutató és aszférikus lencsetervezés következtében – mindkettő jelentősen csökkenti a lencsevastagságot és súlyát – fiatalabbnak tűnnek és senki sem veszi észre, hogy Önök erősebb dioptriájú szemüveget hordanak.

Vékony, könnyű szemüveglencse

Vékony, könnyű szemüveglencse

Az évek előrehaladtával a vakításra egyre érzékenyebbé válunk, mivel az eredetileg tiszta szemlencse a kor előrehaladtával egyre homályosabbá válik.
Ezzel szemben a modern lencsék egyedi “napvédő hatása” különféle szűrési fokozattal optimalizálható. Igen sok szemüveglencse rendelkezik “beépített” UV-sugárzás elleni védelemmel. “Önszínező” hatásúak az úgynevezett phototrop vagy más néven fényre sötétedő lencsék, melyek napfénynél automatikusan sötétebbé válnak, illetve az árnyékban kivilágosodnak.

fényre sötétedő lencsék

Fényre sötétedő lencsék

Látás és esztétika szempontjából is igen előnyösek a (szuper) tükröződésmentes lencsék, legjobb ha járulékos víz- és portaszító réteggel is rendelkeznek. Nagy ráfordítást igénylő eljárással a tipikus reflexiós hajlam megszüntethető. Mivel ezek a lencsék sokkal több fényt eresztenek át, ezért elsősorban gépkocsivezetésnél valamint szürkületben és sötétben optimálisak.

antireflex réteg

Antireflex réteg

A nyomásra érzékenyen reagáló bőr számára pedig jó hatással vannak a szuper könnyű titán szemüvegkeretek a vékony és törhetetlen műanyag lencsékkel.

Röviden és velősen: ez a téma olyan sokrétű, hogy szívesen adnánk Önnek személyes tanácsot. Előre is örülünk a látogatásának!

ZALKA OPTIKA – A SZAKÉRTŐ LÁTSZERÉSZ

Üdülési csekk elfogadó hely