Az egyedülálló PC technológiának köszönhetően a Bioflex 1 napos viselésű kontaktlencsék tovább, még 12 órás viselést követően is akár 97%-ban hidratáltak maradnak. A PC technológia azt jelenti, hogy a vízmolekulák a lencse anyagához szorosan kötődnek, mind a lencse belsejében, mind a felületén. Ez a réteg megóvja a lencsét a kiszáradástól, csökken a nap közben kialakuló szárazságérzet, így kényelmesebb a viselése.

A PC technológia a kontaktlencsék felületén hidratáló réteget képezve:

 • Csökkenti a kiszáradás lehetőségét
 • Biokompatibilissé teszi a lencsét a szemmel
 • Csökkenti a lerakódások kialakulását és a baktériumok szaporodását
 • Csökkenti az elhomályosodás lehetőségét
 • Kényelmesebb viselést biztosít

Bioflex One Day

Paraméterek:

 • Alapanyag: hidrogél
 • Dioptria tartomány: +6.00D-től -10.00D-ig (-6.00D felett 0.50 léptekben)
 • Bázisgörbület: 8.7 mm
 • Víztartalom: 60%
 • Hordási idő: 1 nap
 • Kiszerelés: 30 db/doboz

A kiszáradás kényelmetlenséget jelent, diszkomfort érzetet okoz

A kiszáradás oka a lencsében lévő hidrogél. A hidrogél kiváló a víz felszívására, de könnyen el is veszti azt. Ezek a lencsék kezdetben kényelmesek, azonban néhány óra elteltével veszítenek nedvességtartalmukból, elkezdenek kiszáradni és megtörik a szem felszínen lévő könnyfilm réteg. A Bioflex 1 Day ellenáll a kiszáradásnak, így viselésük kényelmes a nap végén is.

Kiváló teljesítmény jobb hidratálással

A Bioflex 1 Day összehasonlítva más hidrogél kontaktlencsékkel, tovább marad hidratált, köszönhetően az egyedülálló PC technológiának.
A Bioflex 1 Day napos viselésű kontaktlencséket a foszforil-kolin technológiának köszönhetően ellenállóak a dehidratációval szemben. Ez a vegyület mágnesként magához vonzza és megtartja a vizet, ezzel megakadályozza a kiszáradást és kényelmesebbé, valamint egészségesebbé teszi a lencseviselést.

Biokompatibilitás

A Bioflex 1 day biokompatibilissé válik a szem természetes környezetével és kevésbé valószínű, hogy védekező mechanizmusától reakciót vált ki.

Antibakteriális hatás

Mivel a Bioflex 1 day lencse ellenálló a kiszáradással szemben, csökken a száraz foltok kialakulásának lehetősége, melyben a baktériumok megtapadhatnak.

Nedvesség megtartó képesség

A Bioflex 1 day kontaktlencse más lencsékkel összehasonlítva, amelyek akár 10%-os vízveszteséget is elszenvedhetnek 12 órás viselést követően a víztartalmának csupán 2%-át veszíti el, így hatásosan ellenáll a kiszáradásnak.

Lerakódást gátló hatás

A Bioflex 1 Day felületén lévő nedvességréteg jelenléte megakadályozza a fehérjék és lipidek lerakódását, amelyek homályos látást és papilláris kötőhártya-gyulladást okozhatnak.

Tökéletesített geometria

A Bioflex 1 Day kiváló hidratáló tulajdonsága révén képes megtartani a lencse eredeti alakját.

Kiszáradás gátló hatás

A PC technológia megtartja a vizet a lencse felületén, mint egy hidratáló réteg. Ez megakadályozza a lencse kiszáradását, így egészségesebbé és kényelmesebbé válik a lencseviselés a nap végén is.

A kontaktlencse-viselők egyik kedvenc kontaktlencséje

A Bioflex 1 day kontaktlencsét úgy fejlesztették ki, hogy a kontaktlencse-viselőknek egészségesebb és biztonságosabb kontaktlencsét ajánlhassunk. Ezzel a kontaktlencse-viselők is egyetértenek.
A kontaktlencse-viselők 85%-a minősítette jónak, vagy kiválónak a Bioflex 1 day által nyújtott kényelmet, a kontaktlencse illesztők 95%-a pedig jónak, vagy kiválónak minősítette a Bioflex 1 day lencsét.