+(36) 70 455-6631 optika@zalkaoptika.hu

Ahogy a sajátunkat, úgy a kedvencek szemét is védeni kell a rovarok, belerepülő szilánkok, por és a káros napsugarak ellen is. Nem is beszélve arról, ha mondjuk a kutyus egy szemműtéten esett át, akkor a beteg szemet is tanácsos megvédeni a portól és az erős fénytől.
Ehhez ideális a Dogles kutya napszemüveg!
Természetesen ezt is szoktatni kell, mint minden mást, nyakörvet, ruhát, cipőt, pórázt, de mivel nagyon kényelmes így hamar hozzászoknak. Fontos, hogy sose hagyjuk a kutyát felügyelet nélkül, miközben az a szemüveget viseli!

Doggles kutya napszemüveg

A kutya napszemüveg szoktatásához adunk most pár tippet, ami bizonyosan minden gazdi hasznára fog válni!

1. Vedd ki a lencséket a Doggles kutya napszemüvegből, mert azok sötétek. A kutyád így sokkal hamarabb megszokja a szemüveget, valamint téged is tisztán lát, mikor segíteni akarsz neki.

2. Kelts pozitív érdeklődést a kutyusodban a szemüveg iránt azzal, hogy a kezedben tartva megmutatod neki. Amikor az eb érdeklődik, adj neki jutalmat, jutalomfalatot és mindenképpen dicsérd meg az érdeklődését.

3. Ültesd le a kutyádat és lassan emeld a szemüveget az arca elé. Ha ülve marad és nem mozdul el, akkor dicsérd meg és adj neki jutalmat. Ha elmegy, akkor kezd újra az ismertetést, de ezúttal kicsit tartsd távolabb az arcától a szemüveget.

4. Hozd közelebb a szemüveget a kutyád szeméhez, közben pedig dicsérd meg és jutalmazd.

5. Most jön az izgalmas rész. Tedd a szemüveget a kutyád orrára egy pillanatra és utána vedd le. Ha a kutyád nem mozdul el, akkor dicsérd és jutalmazd meg. Adj neki extra jutalmat is azért, mert bátran viselkedett.

6. Ezután akkor óvatosan helyezd a napszemüveget a kutyus arcára. Ne hagyd rajta sokáig. Az eb lehet, hogy le akarja majd venni. Gyorsan jutalmazd meg, aztán pedig gyorsan vedd le a szemüveget róla. Most már majdnem elérted, hogy a te kutyusod legyen a legklasszabb eb az utcátokban.

7. Fokozatosan növeld azt az időt amikor a kutyuson van a napszemüvege. Dicsérd és jutalmazd meg, ha már nem akarja levenni.

8. Szoktasd rá kis barátodat, hogy viselni kell a napszemüveget a sétához vagy rövidebb utazáshoz is.

9. Amikor már a kutyus megszokta a kutya napszemüveg viselését, akkor tedd a lencséket a helyükre, hogy azok védhessek kis barátod szemét.

10. Szép munka volt!

NoelAz ajánlást írta: Rodney Gooch – Az új Pedigree Superdog csoport vezető trénere és csapatfőnöke

A Doggles kutya napszemüvegeket megvásárolhatod üzletünkben vagy ide kattintva webáruházunkban megnézheted.

Ha többet szeretnél tudni a doggles kutya napszemüvegekről, akkor olvasd el másik cikkünket is: Kutya napszemüveg

Zalka Optika – A szakértő látszerész