+(36) 70 455-6631 optika@zalkaoptika.hu

Az egyfókuszú lencsék a természetes látást hangsúlyozzák és olyan látáshibákat korrigálnak, mint a rövidlátás, a távollátás, az asztigmia vagy a presbyopia.

A Hoya-nál számtalan innováció segítette az egyfókuszú lencsék tervezésének tökéletesítését. Ennek eredményeképpen született meg a Hilux után a Nulux lencsecsalád.
Az aszférikus lencsék (Nulux tervezés) nagyobb, torzításmentes látómezőt biztosítanak, míg a dupla aszférikus lencsék (Nulux EP tervezés) éles látást garantálnak minden irányba a lencse teljes felületén.

Nulux egyfókuszú aszférikus szemüveglencsékRövidlátás: A távoli dolgok homályosak, míg a közeliek kellően élesek; a korrekció “mínuszos” konkáv lencsével történik
Távollátás: A távoli dolgok kellően élesek, míg a közeliek homályosak; a korrekció “pluszos” konvex lencsével történik
Asztigmatizmus: A szemet két különböző irányban, egymáshoz a megfelelő szögben kell korrigálni; a korrekció cylinderes lencsével történik
Presbyópia: 40 év fölött, előbb-utóbb, mindenkinek problémái adódnak az olvasással, mivel a szemlencse veszít rugalmasságából, így a közeli tárgyakra nehezebben fókuszál. Az egyfókuszú lencsék kategóriájában, az olvasólencsék jelentenek megoldást.

Nulux

Nulux

Modern egyfókuszú lencsetípus, csökkentett szél- és középvastagsággal. Esztétikus, magas dioptriaérték esetén is csak minimális mértékben nagyítja vagy kicsinyíti a szemet.

Nulux szemüveglencse

A Nulux lencse aszférikus, a rádiusz a lencse külső felszínén a középponttól a lencse széle felé hosszabb lesz, és a rádiuszok tisztább fókuszpontot alkotnak. Ennek eredménye a kisebb mértékű széli torzítás.

Nulux Active

Nulux Active – Energia szemeinek

A Nulux Active a Hoya egyfókuszú lencséinek kibővítését reprezentálja. Egy lencse, amely teljes mértékben az intenzív és dinamikus életmódhoz lett igazítva, lehetővé téve, hogy azok a vásárlókat is elérhessük, akik extrább teljesítményt várnak, mint amit a hagyományos egyfókuszú lencsék tudnak nyújtani.
A Nulux Active olyan aszférikus kialakítású lencse, mely gyengéden segíti a szem természetes aktivitását, és kiegyensúlyozott látást biztosít minden irányba és távolságba.

A Nulux Active előnyei

– Extra segítség ahhoz, hogy hosszabb időn keresztül jó teljesítményt nyújthasson
– Kiegyensúlyozott látást biztosít minden távolságra, megelőzi a szemfáradtságot, a szem megerőltetését és a fejfájást
– Egyszerű megszokás és éles látás minden irányba és távolságra
– Fókuszpont váltás megerőltetés nélkül
– Gyors és problémamentes megszokás
– Vertikális aszférikus egyfókuszú tervezés

Nulux Active szemüveglencse

Fitten tartja szemeit

A Nulux Active előnyei tehát: fókuszpont váltás megerőltetés nélkül, valamint éles és tiszta látás egész nap.
Az alig észlelhető dioptria átmenet nagyon fokozatosan éri el a +0,53D vagy +0,88D-t, és olvasó-, valamint közeli távolságra segíti a látáskorrekciót. A fokozatos progresszió ellenére, mely a távoli korrekciótól indul, a tökéletesen kiegyensúlyozott dioptriaelosztás miatt a lencse egyfókuszú lencse érzetét kelti. A vízszintes és függőleges aszimmetriának és aszferizációnak köszönhetően, amely külön-külön valósul meg a jobb és bal lencsén, átfedő retinális kép jön létre. Mindez kiegyensúlyozott binokuláris látást biztosít a közeli és az olvasótávolságra is.

Kiknek ajánljuk?

A Nulux Active lencsét olyan embereknek tervezték, akik tevékeny, dinamikus életet élnek és napközben különböző távolságokba kell fókuszálniuk, a munkahelyükön és szabadidejükben egyaránt.
A Nulux Active két dioptria átmenettel kapható: +0.53D és +0.88D. Az előbbi a 20 év körüli korosztályt kívánja megcélozni, az utóbbi, pedig a fiatal presbyóp szemüvegviselőket.

Nulux EP

Nulux EP – A valóra vált álom: személyre szabott korrekció

A dinamikus életstílus dinamikus látást igényel, ehhez pedig olyan lencsére van szükség, mely korlátok nélküli, éles látást biztosít minden irányba. A Hoya megalkotta ezt a lencsét, a Nulux EP dupla aszférikus lencsét.
A FreeForm alapelv figyelembevételével kalkulált és gyártott, melynek köszönhetően minden részlet pontosan meghatározható, és létre jöhet a szinergia a korrekció és a természetes látás között.

A Hoya erőfeszítéseinek eredménye egy jelentős fejlesztési áttörés az optika világában. A Nulux EP lencse tökéletes látást biztosít minden irányba és ugyanakkor teljes mértékben alkalmazkodik a modern és aktív életvitel igényeihez.

Az új és továbbfejlesztett számítási eljárás, a ‘Kiszámított Látásélesség” és a különleges csiszolási technológia a “Freeform Cutting Technology” együttes alkalmazásának köszönhetően a Nulux EP kivételes optikai teljesítményt nyújt. A laposabb görbület biztosítja a kellemes megjelenést, mivel a lencse így vékonyabb és könnyebb ezért természetesebb hatást kelt.
A Nulux EP tehát az esztétikum és az optikai teljesítmény ideális kombinációja.

Nulux EP szemüveglencse