+(36) 70 455-6631 optika@zalkaoptika.hu

Drivewear fényre sötétedő lencse autóvezetéshez

Régebben általános használatra egy áttetsző üveg vagy műanyag szemüveglencse is elég volt, napsütésben pedig polarizált napszemüveget viseltünk.
Ez azonban a mai kor megnövekedett követelményei között már nem igaz. Az autóvezetés életünk részévé vált, így természetesnek vesszük, pedig a vezetés az egyik legbonyolultabb és legtöbb kihívással járó feladat amit ember végezhet. Manapság életünket az autó, az autóvezetés erősen befolyásolja, és így a külvilágot, a külső körülményeket is máshogyan érzékeljük. Egy teljesen újfajta harmadik generációs lencsét kíván autó-központú világunk. A Hoya Drivewear-t.

Drivewear fényre sötétedő szemüveglencse autóvezetéshez

A mai legmodernebb technológiai újítások erősségeit kombinálva fejlesztették ki a holnap lencséjét, a Drivewear-t.
A Drivewear lencse nagyszerűsége abban rejlik, hogy a szemüveglencse-ipar két legfejlettebb technológiáján alapszik: Transitions technológia és NuPolar polarizációs technológia.

A Drivewear lencsék alkalmasak arra, hogy érzékeljék és reagáljanak mind a szélvédő mögötti, mind a külső fényviszonyokhoz és annak változásaihoz. A napsütéses és azzal együtt járó intenzív, vakító fénytől a felhős, borult időig a Drivewear lencsék a megfelelő látási körülményeket biztosítják viselőjüknek.

A Drivewear szemüveglencsék polarizációjának köszönhetően viselőjüket nem vakítja el a napfény. Mindezen túl a vakító napfény elleni védelmet és szemeink védelmét fokozza a fotokromatikus réteg, mely mind a látható, mind az UV fénysugarakra aktivizálódik.

A Drivewear lencse működése

Az emberi szem csodálatosan tervezett eszköz, mely segítségével vizuális információkat gyűjtünk. A Drivewear lencséknek három különböző állapota van, melyeket úgy terveztek, hogy a különböző látási viszonyok között maximalizálja a szem természetes látóélességét mind a külső direkt fényben, mind az autó szélvédője mögött.

BORÚS IDŐ, KEVÉS FÉNNYEL JÁRÓ FÉNYVISZONYOK
MAGAS KONTRASZTÚ ZÖLD/SÁRGA SZÍN

Borús időben a lencse egyetlen aktív eleme a magas kontrasztú zöld/sárga polarizált film.
A polarizációs szűrő blokkolja a vakító tükröződést, és a magas kontrasztú szín segíti a gépkocsivezetőt a tárgyak észlelésében és a mélységérzékelésben.
Ebben az állapotban a lencse fényelnyelő képessége 68%-os.

NAPPALI VEZETÉSI VISZONYOK
RÉZVÖRÖS SZÍN

Míg a szélvédő blokkolja az UV fényt és megakadályozza a standard fotokromatikus molekulák aktiválódását, az új, látható spektrumú fotokromatikus
molekulákat a napfényspektrum látható hányada aktiválja. Ezért a lencse színe rézvörösre/barnára változik, és a lencse fényelnyelő képessége 78%-ra nő.
A lencse továbbra is blokkolja a vakító tükröződést, és nagyszerű látáskomfortot biztosít a gépkocsivezető számára.

VERŐFÉNYES NAPSÜTÉS, KÜLTÉRI VISZONYOK
SÖTÉTVÖRÖSES/BARNA SZÍN

Mivel az UV sugarakat az autó szélvédője már nem blokkolja, a Transitions fotokromatikus molekuláinak rétege aktiválódik.
Tekintve, hogy a lencse mindhárom technológiai rétege aktív, a szín sötétbarnára változik, és a fényelnyelő képesség 88%-ra nő, mialatt a lencse az
UV sugarak 100%-át blokkolja.

A Hoya Drivewear fényresötétedő szemüveglencséket keresse Székesfehérváron, a Zalka Optikában!

Hoya DriveWear